Ta hand om personalen med hjälp av fruktbudet

19 november 2021
patrick pettersson
Ta hand om personalen med hjälp av fruktbudet

editorial

Hur kan fruktbudet hjälpa dig att ta hand om din personal? Låter det konstigt? Jo, frukt är något som kan hjälpa din personal att hålla sitt blodsocker uppe under dagen. En frukt som alltid finns tillgänglig kan ge bränsle under de dagar som det kanske annars hade slarvats med frukost eller lunch, och det är också betydligt mycket bättre än att låta en kaka eller något godis slinka ner i magen.

Med en fruktkorg i köket, eller i receptionen, får liksom hela företaget en helt annan glans. Det känns att här är det ett företag som bryr sig om sina anställda, och sina besökare. Och fruktbudets ankomst brukar vara mycket uppskattat, speciellt av dem som har sina egna favoriter och som vill hinna plocka dem innan någon annan kniper dem. Det kanske händer när det finns lite mer ovanlig frukt och bär i budets korgar, exempelvis plommon eller jordgubbar.

 

image

 

Frukt som ger ökad produktivitet

Med frukt orkar personalen mer och håller hälsan. Men det finns också andra fördelar med frukten som buden kommer med, som att produktiviteten ökar. Det beror dels på att personalen kan inta frukt och inte köra på sparlåga. Men det beror även på att det ger den där ombonade känslan som gör att man helt enkelt vill göra sitt bästa för företaget. Man vill ge tillbaka detsamma som man känner att man får.

Vilka frukter ska man då välja och hur ofta ska de levereras? I stort sett är det något som du själv kan bestämma. Men det finns vissa grunder som man brukar förhålla sig till när man beställer från fruktbudet, som ett grundutbud av äpplen, päron och bananer. Och att man får leveranser på samma dagar varje vecka. Men det går också att då och då välja något annorlunda, ifall man känner att man vill göra det. 

Fler nyheter