Allt du behöver veta om att få ett bröstlyft

10 oktober 2022
Helen Johansson

editorial

Tänk noga över ditt beslut

Om du är missnöjd med hur dina bröst ser ut kanske du överväger ett bröstlyft. Ett bröstlyft är ett kosmetiskt kirurgiskt ingrepp som kan bidra till att förbättra formen och läget på dina bröst. I den här artikeln svarar vi på alla dina frågor om att få ett bröstlyft, inklusive vad du kan förvänta dig under och efter ingreppet.

image

Vanliga anledningar till ett bröstlyft

Ett bröstlyft, även kallat mastopexi, är ett kirurgiskt ingrepp som höjer brösten genom att ta bort överflödig hud och dra åt den omgivande vävnaden. Ett bröstlyft kan också öka bröstens fyllighet genom att omplacera den underliggande bröstvävnaden.

Vem är en bra kandidat för ett bröstlyft?
De bästa kandidaterna för ett bröstlyft är kvinnor som är missnöjda med sina brösts utseende. Du kan överväga ett bröstlyft om dina bröst har:

– förlorat sin ungdomliga form och fasthet

– blivit hängande eller hängande

– blivit förstorade eller utsträckta på grund av graviditet eller amning

– förlorat hudens elasticitet på grund av åldrande

Det är viktigt att notera att ett bröstlyft inte kommer att förändra storleken på dina bröst avsevärt. Om du är intresserad av att öka storleken på dina bröst utöver att lyfta dem kan du överväga att kombinera ditt bröstlyft med en bröstförstoring

Är jag för ung/åldrig för ett bröstlyft?

Åldern på patienter som överväger ett bröstlyft varierar kraftigt. I allmänhet är kvinnor som överväger ett bröstlyft över 30 år gamla och har slutat föda barn. Det finns dock ingen åldersgräns för att få ett bröstlyft. Rätt tidpunkt för dig att få detta ingrepp utfört är när du känner dig känslomässigt och mentalt redo för det.

Ett bröstlyft kan vara ett utmärkt sätt att förbättra utseendet på dina bröst om de har förlorat sin form eller blivit hängande med tiden. Ingreppet innebär att man tar bort överflödig hud och stramar åt den omgivande vävnaden för att få upplyfta, ungdomligt utseende bröst. Om du är intresserad av att få ett bröstlyft, se till att rådgöra med en certifierad plastikkirurg för att se om du är en idealisk kandidat för ingreppet. Kika gärna in hos proformaclinic.se för mer information, rådgivning och tjänster! Tack för att du läste!

Fler nyheter