Ansiktsmasker i olika former

16 april 2020
Cecilia Olsson
Ansiktsmasker i olika former

Ansiktsmasker är den ultimata kompletteringen till en bra hudvårdsrutin. En ansiktsmask kan verkligen göra det lilla extra för att få sådär perfekt len och vacker hy full av lyster. Man bör därför lägga en ansiktsmask minst en gång i månaden, men helst en till två gånger i veckan. Man kan dela in ansiktsmasker i tre grupper; lermask, nattmask och arkmask. En lermask rengör verkligen på djupet eftersom leran fungerar ungefär som en svamp som suger upp alla orenheter i huden. De innehåller ofta också näringsämnen som gör det lilla extra för hyn. En nattmask verkar medans man sover och gör att man kan vakna upp med en strålande vacker hy som känns återfuktad och välmående. En arkmask (även kallad sheet mask) består av ark som är indränkta i serum som innehåller aktiva ingredienser. Maskerna är väldigt återfuktande och tack vare de aktiva ingredienserna ger de direkt ett synligt resultat, vilket kan vara lyster, uppstramning av huden eller reducering av fina linjer. Nedan kommer exempel på tre olika sorters masker. 

The Inkey List, Kaolin Lermaske – En lermask som består av en mjuk, vit lera som effektivt absorberar talgöverskott och eliminerar skadliga ämnen från hudens yta. Den är mild mot hyn och passar alla hudtyper. 

James Read, Sleep Mask Tan Face – En nattmask med en liten tvist. Masken är en kombination av aktiva ingredienser som tar hand om hyn samtidigt som den ger en naturligt solbrun hud. 

Dr.Jart+, Bright Lover™ Rubber Mask – En innovativ sheet mask med aktiva ingredienser som ger en åtstramande effekt, den skyddande gummimasken hindrar de välgörande ingredienserna från att avdunsta. 

Dessa masker samt många fler välgörande produkter hittar man hos www.sephora.se. Sephora är ett företag som ständigt ligger i framkant när det kommer till skönhet och de erbjuder alltid högkvalitativa produkter från en mängd olika varumärken. 

 
 

Fler nyheter