Botox i Malmö — för den som önskar ett yngre utseende med naturligt resultat

16 augusti 2021
Cecilia Olsson
Botox i Malmö — för den som önskar ett yngre utseende med naturligt resultat

Vårt utseende förändras under hela livet på olika sätt och med tiden börjar rynkor och fina linjer att visa sig, främst i ansiktet. Även om det är helt naturligt och mer eller mindre händer alla människor som kommer upp i en viss ålder så är det många som gärna döljer dessa ålderstecken. Det finns som tur är flera metoder som man kan använda sig av för att vrida tillbaka klockan något och återigen få en slätare hy med färre rynkor. En metod som är mycket effektiv är botoxinjektioner.

Botox får muskler att slappna av

Det är till exempel väldigt vanligt att behandla linjer mellan ögonen (även kallat “arga rynkan”) som får en att se trött, arg eller ledsen ut med hjälp av botox. Det är även väldigt effektivt om man har rynkor runt ögon och i pannan. Botox fungerar bra på dessa ”problem” eftersom läkemedlet får muskler att slappna av, vilket minskar rynkor och med tiden även slätar ut huden. Det är också vanligt att använda botox i förebyggande syfte. 

Att tänka på inför en behandling 

Effekterna av en botoxbehandling börjar i regel märkas efter en vecka och intensifieras upp till flera veckor efter behandlingen. Även om man i princip kan återgå till normal aktivitet direkt efter en behandling så finns det några saker man bör undvika första dygnet. Det gäller hård träning, bastubad, massage eller peeling i ansiktet och man bör undvika smink eller beröring av området de första sex timmarna. Hur länge en botoxbehandling håller varierar från person till person men det brukar ligga på tre till sex månader. 

Skräddarsydda och säkra behandlingar 

Man bör alltid välja en klinik där legitimerad sjukvårdspersonal utför botoxbehandlingarna. Är man till exempel intresserad av att göra botox i Malmö så kan man vända sig till Clinic N.VY. De eftersträvar alltid ett naturligt resultat på varje botoxbehandling som självklart utförs av legitimerad sjukvårdspersonal. Inför en behandling vill de att man gör en kostnadsfri konsultation för att de ska kunna lägga upp en korrekt individuell behandlingsplan för bästa möjliga resultat. 

Fler nyheter