Hjälp med tyngre lyft

Hjälp med tyngre lyft

Räcker armarna inte riktigt till i lyftet? Är det lite tungt det du ska lyfta kanske? Då är det nog dags att ta till hjälp och hyra in en lyftkran. Det finns flertalet lyfttjänster i Stockholm som erbjuder lyftservice av bästa kvalitet. Beroende på vilken typ av lyftkran du söker och vad det är för lyft som ska utföras finns en mängd olika kranar att välja på, såsom små till stora mobilkranar, specialanpassade kranar för byggprojekt, för industrier och för hamnar. Det finns larvkranar, lastkranar eller kranar för olyckor. Ja, alla sorters kranar du kan tänkas behöva. Söker du efter ett seriöst och etablerat lyftföretag i Stockholm som har allt detta är Havator ett gott exempel.  

 

 

Säkerhet före allt annat

 

När det gäller tunga lyft och höga höjder går säkerheten före allt annat. Se till att anställa ett seriöst företag med utbildad personal så att ni slipper onödiga olyckor. När det kommer till lyfttjänster, bör ett tillförlitligt företag utföra en riskbedömning inför varje lyft, och tillsammans med er upptäcka och eliminera säkerhetsrisker. Allt handlar om att planera och tänka efter en extra gång innan lyftet, för visst är det något trevligare med en ordentlig planering än missöde och haveri med tunga föremål.

 

Imponerande lyft

 

Sveriges största mobilkran idag är av typen Liebherr LTM 1500–8.1. Namnet i sig kanske inte säger så mycket, men lyssna på det här. Mobilkranen kan lyfta upp till 500 ton på en gång och har en maximal lyfthöjd på 142 meter. Ett imponerande lyft för en kran på hjul. Söker man efter en kran som kan lyfta ännu tyngre, kanske en bockkran är på sin plats. Kockumskranen är världens största bockkran och var fram till år 2002 belägen i Malmö, men bor numera i Sydkorea. Kranen har en lyftkapacitet på överväldigande 1500 ton. Det är inte alla som har en sådan imponerande styrka.