Hjärtats hem är klätt i de snyggaste av tapeter

Hjärtats hem är klätt i de snyggaste av tapeter

Vad är ett hem egentligen? Är det den faktiska bostaden? Eller är det mer av en känsla som vi bär med oss dit vi kommer? Som det brukar heta: ”Home is where the heart is”. Är det alltså så att hemmet finns där vi känner oss hemma vart vi än kommer i världen? En mer filosofisk och emotionell plats än en faktisk byggnad?
Många frågor och det enda sätter att få några svar är att utforska dem själv

Nytt jag och nytt hem

Första gången vi får svar på den frågan är när vi flyttar från våra föräldrahem. Det är ofta början på en av de mer omtumlande perioderna i ens liv där man på något sätt verkligen börjar finna sitt sanna jag. Alla minns den där känslan av att faktiskt stå på sina egna ben här i livet. Det är liksom lite kittlande och man känner sig ”stor” på riktigt. Äntligen får man själv bestämma över sin egen yta och sina egna väggar. Det är nu man väljer ut de snyggaste tapeter som man kan finna på sohu-shop.se.

Detta är också tillfället då många återupptäcker sig själva och uppfinner sig själva på nytt. Lämnar man sin hemstad för nya äventyr finns alla möjligheter att bli en mer ärlig version av sig själv. När gamla ramar i form av vänner och familj faller bort får vi också mer plats att sprida ut våra vingar, så att säga.

Kanske kommer man med tiden fram till att hemmet faktiskt är där hjärtat är. Speciellt när man bildar familj och märker att det viktigaste som finns i livet är att ens nära och kära mår bra. Då inser man också hur allt hänger samman och hur ens eget välmående påverkar dem som finns omkring en. Visst spelar det såklart stor roll att man känner sig hemma i sin egen bostad – men mycket av trivseln kommer också inifrån.