Hur man får akut tandvård för en utslagen tand

15 augusti 2022
Helen Johansson

editorial

När olyckan är framme

Om du någonsin har haft den olyckliga erfarenheten att slå ut en tand vet du att det kan vara en traumatisk händelse. Det är inte bara smärtsamt, utan det kan också vara kostsamt att få nödvändig tandvård. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur man får akut tandvård för en utslagen tand. Vi kommer också att ge information om var du kan hitta akuttandvård i Odenplan.

Akuttandvård odenplan

Håll koll på tanden

Om du har slagit ut en tand är det första du bör göra att försöka hitta tanden. När du har hittat tanden är det viktigt att skölja av den med vatten. Du ska sedan försöka placera tillbaka tanden i sin fäste. Om du inte kan sätta tillbaka tanden i sin ficka kan du sätta tillbaka den i en kopp mjölk.

När du har gjort allt detta är det viktigt att söka akut tandvård så snart som möjligt. Nödtandvård finns på många olika ställen, till exempel på sjukhus, kliniker och till och med på vissa apotek. I Odenplan finns det flera alternativ för akut tandvård. Ett av alternativen är akuttandvården på Danderyds sjukhus. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt, sju dagar i veckan. Ett annat alternativ för akut tandvård i Odenplan är akutkliniken vid Karolinska universitetssjukhuset. Denna klinik är öppen måndag till fredag från 08:00 till 20:00 och på lördagar från 09:00 till 17:00.

Om du inte kan ta dig till ett sjukhus eller en klinik kan du också ringa en akuttandläkare. Nödtandläkare finns tillgängliga dygnet runt och kan komma till ditt hem eller kontor. Nödtandvård finns också på vissa apotek. Det finns två apotek i Odenplan som erbjuder akuttandvård: Apotek Hjärtat och Apoteket.

Vi hoppas detta blogginlägg har gett dig tillräcklig information om hur du får tag på akuttandvård i Odenplan när olyckan är framme. Tack för att du läste!

Fler nyheter