Kan du utvecklas på en kristen skola i Flen?

18 maj 2021
jonas olsson
Kan du utvecklas på en kristen skola i Flen?

Alla har unika minnen från sin skolgång. Minnen som karaktäriseras av både glädje, humor, sorg, ilska och förtvivlan. För många var skoltiden en väldigt omtumlande period där du kastades mellan olika typer av känslor. Ena dagen skrattade du högt åt att någon hade lagt ett häftstift på frökens stol. Andra dagen var det på din egen stol som klassens clown hade lagt häftstiftet. Det var antagligen inte lika roligt då.  

Det var kanske också i skolan som du träffade din första kärlek. Kanske frågade du chans på honom eller henne. I de unga åldrarna var det vanligt att skicka en lapp där svarsalternativen på chans-frågan var “ja”, “nej” eller “kanske”. Att skicka en sådan lapp krävde oerhört mod. Att därefter få tillbaka lappen, vika upp den och läsa svaret innebar den största nervositeten som överhuvudtaget går att uppnå som liten skolflicka eller skolpojke. 

 

Stora utmaningar

Som sagt. Skolan var, och är fortfarande, så mycket mer än bara en plats för utbildning. Det är en plats där livet händer, och det händer i en miljö där du samtidigt utsätts för stress och press att prestera. 

Det dröjer inte länge förrän en lärare kör upp betygsdokumentet i ansiktet på dig och undrar vad du sysslat med eftersom du har fått F i alla kärnämnena. Det är inte så lätt att räkna matte när det enda du kan tänka på är att du inte fick chans på killen eller tjejen du är kär i. 

Troligtvis är det ett återkommande fenomen i alla skolor, kommunala som friskolor. Alla elever samt lärare och skolan som helhet kommer att stöta på utmaningar. Men det är alltid viktigt att ha elevens bästa i fokus. Att låta eleven få utvecklas både i sitt lärande, men också i sig själv. Här är en kristen skola Flen som ditt barn kanske kan utvecklas i: https://www.alidenskolan.se/ 

Fler nyheter