Kemtvätt kan förlänga kläders livslängd

Kemtvätt kan förlänga kläders livslängd

Hållbarhet är något som blivit viktigt i många hushåll och det kan se olika ut beroende på förutsättningar och kunskap inom området. Allt vi tar in i våra hem har mer eller mindre gjort ett avtryck i naturen och det kan därför vara klokt att försöka göra medvetna val vare sig det handlar om matvaror, rengöringsprodukter, kläder eller inredningsprodukter. När man väl har köpt en produkt är det också bra om det går att få den att hålla så länge som möjligt, där kan kläder vara ett bra exempel. 

Tänk på hur kläderna används och tas omhand

För att kläder ska kunna hålla så länge som möjligt så är det viktigt att använda dem vid rätt tillfällen samt förvara och vårda dem väl. Vissa plagg är väldigt känsliga medans andra är gjorda för att tåla tuffa förhållanden, det är därför klokt att välja plagg efter aktivitet. Tänk även på att somliga plagg mår bäst av att hänga medans andra bör förvaras liggande för att inte töjas ut. Sist men inte minst så kan vissa kläder tvättas hemma i tvättmaskinen och andra måste kemtvättas för att materialet inte ska bli förstört på ett eller annat sätt. 

Vad är kemtvätt?

Om kläderna är märkta med symbolen för kemtvätt (en cirkel med någon av bokstäverna A, P, F eller W) så ska det rengöras med hjälp av kemiska ämnen istället för vatten och tvättmedel som man använder i tvättmaskinen hemma. För att plagg ska ha förutsättningar att hålla länge så är det jätteviktigt att följa de tvättråd som står på plaggets tvättlapp. 

Välj en bra kemtvätt 

Det är såklart även bra att välja en kemtvätt som snabbt och effektivt kan ta hand om de plagg som ska kemtvättas på bästa sätt. Eriksbergstvätten är en kemtvätt som går att boka direkt via mobilen och kläderna tas om hand i moderna lokaler där personalen har nödvändig expertis för att de ska kunna bli rena och fina på nolltid. All tvätt omhändertas dessutom med omsorg av miljön.