Lagom ansvar till tonåringen med Axiam mopedbilar

Lagom ansvar till tonåringen med Axiam mopedbilar

Det är spännande att bli tonåring. Man börjar högstadiet, får nya kompisar och vill testa både det ena och det andra. Alkohol och rökning, till exempel, experimenteras av många nyblivna tonåringar. En annan sak som ofta lockar tonåringar är mopeder. Vilket inte är så konstigt eftersom det är fullt lagligt att köra moped från att man är 15 år gammal och har tagit ett så kallat AM-körkort, även känt som “moppekörkort”. 

Men allra mest spännande kanske det ändå är för föräldrarna. Onödigt spännande. Vill du verkligen som förälder se din nyblivna 15-åring susa omkring på en tvåhjulig dödsmaskin mitt i alla tonårshormoner och grupptryck? Förstås inte. Ingen ansvarsfull förälder skulle tillåta sitt tonårsbarn det. Däremot skulle aixam mopedbilar kunna vara ett säkrare alternativ för ert barn. 

 

Tonåringen får hjälpa till

För det är samtidigt svårt att komma från att tonåren är en tid då ungdomen söker efter självständighet. Man vill kunna ha viss frihet och få både ansvar och förtroende för den friheten. Med dessa mopedbilar från Aixam behöver man inte göra avkall på det. Dessutom slipper du som förälder ställa upp och skjutsa ditt barn överallt när hen ska någonstans. Och det är väl rätt tacksamt? 

 

 

Krävs körkort för moped

För att köra Axiams mopedbilar krävs ett helt vanligt AM-körkort. Det vill säga samma regler som om du skulle köra moped. Skillnaden är att detta fordon på många sätt är mer likt en bil till utseendet än vad det är en moped. Det blir lite som en andra bil för hela familjen.  

Tänk så mycket mer lagom ansvar du kan lägga på din tonåring med en sådan mopedbil. Nu kan hen hämta småsyskon och köra ärenden och hjälpa till mer. Kom ihåg, man kan lasta betydligt fler matkassar i en mopedbil från Aixam än vad man kan på en crossmoppe eller scooter. Det är win-win för er alla.