Le med självförtroende

21 juli 2020
william eriksson
Le med självförtroende

Sneda tänder eller ett kraftigt under- eller överbett kan vara förödande för självförtroendet för nästan vem som helst. Många upplever det jobbigt att le och skratta, och somliga känner sig t o m obekväma med att visa tänderna när de pratar. Men, som tur är finns det utmärkt hjälp att få. Hjälp som säkerställer att ingen ska behöva känna sig osäker över sina tänder – och som ger alla möjligheten att le med både självförtroende och stolthet. Med dagens moderna alternativ för tandreglering kan du med sneda tänder, stora gluggar, bettfel eller alltför trångt mellan tänderna få precis det leende du drömmer om. 

 

Inte bara av estetiska skäl

En vanlig missuppfattning är att tandreglering främst tjänar ett estetiskt syfte, snarare än något som faktiskt kan hjälpa till att förbättra tandhälsan. Och visst får man rakare och snyggare tänder av att ha tandställning – men faktum är att det också gör det enklare att sköta sin tandvård och att hålla tänderna starka och friska. Har man t ex väldigt trångt mellan tänderna kan det vara svårt att komma åt och rengöra ordentligt med tandborste och tandtråd. Tandreglering kan hjälpa till att åtgärda en rad olika tand- och bettproblem, och bidra till en starkare, friskare och mer hälsosam mun. 

 

 

Vilken typ av tandställningar finns det?

Mycket har hänt inom området för tandreglering de senaste åren. Idag behöver man inte ha en silverblänkande räls i munnen om man inte känner sig bekväm med det. Det finns mer diskreta alternativ att välja mellan istället. En del tandställningar behöver man endast använda på natten, medan andra kan sättas på insidan av tandraderna där de blir nästintill osynliga. Är du intresserad av att höra vilka alternativ som finns inom tandreglering – och vilka som skulle kunna fungera för just dig? Hör dig för med din tandläkare och be om tips, rådgivning och information. 

Fler nyheter