LED-skyltar i Göteborg – lika populärt som neonskyltar i Hong Kong?

14 juni 2022
jonas olsson
LED-skyltar Göteborg

editorial

Likt malar och många andra insekter är vi människor attraherade av ljus. Vi har alltid varit det, från grottmänniskans uppfinning av elden, till forntidsfolkets dyrkan av solen, till Thomas Edisons glödlampa, Shuji Nakamuras lysdiod och till millenniegenerationens besatthet av  skärmar. “Let there be light”, som någon nån gång sa.

Skälet till det kan vara att ljus, vare sig det kommer från eld eller elektricitet, är ett universellt och historiskt tecken på liv. Det är vad som möjliggör syn, vad som får grödor att växa, vad som leder fartyg i natten, och vad som drar kunder till din butik.

För Vasastan är som Chinatown

Neon-ljus. Hong Kong. Gatlyktor. London. LED-skyltar. Göteborg. Okej, det är nog mer passande att förknippa Göteborg med spårvagnslampor än LED-skyltar, men skulle det inte vara häftigt? Om Julstaden Göteborg blev LED-staden Göteborg? Eller, ja, i och för sig så är det i princip samma sak.

Men ni behöver varken vänta tills snön börjar falla eller jinglarna börjar spelas för att uppgradera er tråkiga och uråldriga butiksfasad med en lockande och lysande LED-skylt. Ni kan göra det redan idag. Sjukt, eller hur?

Det kanske också är dags att uppgradera er logga till något mer fräscht och modernt? Kanske något med lite mer färg, så att den tydligt syns och står ut bland gatans många butiker? Varför inte välja en färg som avsiktligt står i kontrast med grannarna? Spela lite mindgames med dem. Var elak. Mobba. Okej, kanske “friendly competition” låter bättre.

 

LED-skyltar Göteborg

 

Varför LED och inte neon?

Varför du ska välja LED-skyltar över neon är för att LED är bättre. Typ. Det är både billigare och energisnålare, så du spar både på pengarna och på miljön. LED är också mycket mer anpassningsbart, med fler färger att välja bland samt möjligheten till färgväxlingar och rörliga ljuseffekter.

Så, välj LED, investera i en lysande fasadskylt, ge liv till butiken och locka fram folket.

Fler nyheter