Lös upp problemproppen på Konferens Malmö

12 oktober 2020
Mikael Barani
Lös upp problemproppen på Konferens Malmö

Känns det ibland som om att saker och ting bara rullar på alldeles för fort? Som att allt som behöver göras från dag till dag får en att tappa perspektivet över de övergripande händelserna. Det liksom bara snurrar på och till slut tappar man fotfästet en aning. Det är då det är lätt hänt att man börjar göra misstag och dessa misstag samlas lika lätt till något som kan liknas vid en seriekrock.
Det finns såklart lösningar.

De stimulerande utmaningarna

Det första man ska göra är att ta ett steg bakåt och bara andas, lugnt. Låt stressen rinna av dig och övertyga dig själv om att det finns lösningar på alla problem – för det gör det. Det är i dessa lägen det kan vara klokt att byta miljö och samla sina kollegor omkring sig på https://www.xn--konferensmalm-umb.nu/ för att tillsammans samtala om det som håller på att ske.
På så sätt får alla inblick i läget och kan bidra med sina unika perspektiv.

Att dela på ansvaret på detta sätt är inte dåligt ledarskap. Tvärtom handlar det om att ta ansvar för situationen och kanske kommer detta till och med att göra teamet ännu starkare. För det är ju få saker som för oss närmare varandra så som kamp och motstånd. När vi enas kring att hitta en lösning så stärker vi också banden mellan varandra.

Se därför situationer som dessa som möjligheter till att hitta större samstämmighet mellan er. Var öppna med hur ni känner men låt inte hopplöshet och vilsenhet styra rodret. Utan peppa varandra till att känna att det kommer att lösa sig – det handlar bara om att lägga ned det arbete som krävs för att ta sig igenom den utmaning som nu står inför er.
Skulle saker och ting vara lätta hela tiden så skulle de inte vara särskilt roliga eller stimulerande.

Fler nyheter