Lys upp i mörkret med häftiga LED-skyltar

30 mars 2021
william eriksson
Lys upp i mörkret med häftiga LED-skyltar

Tekniken LED, Light emitting diod, känner de flesta till. Många av våra lampor i hemmet och runt omkring i samhället har övergått till LED. Anledningen är så klart att man får mycket ljus för lite energi.

Tekniken med LED i skyltar av olika slag är ett energismart sätt att få en skylt som står ut. Det finns många olika sätt att använda LED och få olika effekter. Färg och form finns, med olika möjligheter att anpassa. Det är i princip fantasin som sätter gränserna för hur en skylt kan se ut.

Olika typer av LED-skyltar

Det finns olika sorters skyltprofiler man kan använda. Om man redan har en skylt som man vill få en snygg effekt på kan man använda sig av coronaljus. Det innebär att man lyser upp bakom skylten mot fasaden. Detta ger en snygg effekt på både nytillverkade och redan befintliga skyltar.

Andra alternativ är att placera LED-lamporna bakom en plexiglasfront. Dessa kan göras både med plåt och plastlister men även helt utan. Plexiglas kommer i en mängd olika färger så det är enkelt att få fram rätt kulörer för din skylt. Plexiglas går att sågas, varmformas och limmas enkelt för att få till den perfekta skylten. 

Att beställa och montera LED-skyltar

För lysande ledskyltar är det bra att kunna ha både tillverkning och montering fixat. Det går såklart att lösa monteringen själv om man är händig. Tänk dock på att elinstallationer kräver behörig elektriker. Om man vill ha allt ordnat enkelt är det smidigt att beställa både montering och tillverkning samtidigt. 

Oavsett vilken sorts skylt du vill ha finns det många möjligheter att göra riktigt snygga skyltar i stor variation. En riktigt bra LED-skylt har både design och genomtänkt budskap. Med bra design kan man säga mycket mer än med enbart ord. Lysande ideer helt enkelt.

Fler nyheter