Lys upp trädgården med solcellslampor

29 december 2020
jonas olsson
Lys upp trädgården med solcellslampor

Om man vill ha ljus utomhus men inte vill dra elkablar så är ett perfekt alternativ att köpa en solcellslampa. Den är en typ av lampa som laddar upp sig under dagens soliga timmar och sedan lyser när mörkret sänker sig. På det viset är det en lampa som är mycket miljövänlig och som brukar lysa med ett mycket behagligt sken.

En fördel med en solcellsdriven lampa är också att den går att flytta precis som man vill. Man behöver inte dra ny el utan kan lätt flytta runt lampan i trädgården efter behov. Kanske vill man ha den vid uppfarten tidigt på kvällen för att flytta den till uteplatsen senare på kvällen. Det går att flytta lampan var och när man önskar.  

Med olika lystid

Precis som med andra produkter finns det olika kvalitet inom solcellslampor. Som kund vill man säkert ha en lampa som lätt laddar upp och som sedan lyser så länge som möjligt. Därför är det klokt att noga kontrollera lampan man köper för att få en som uppfyller de behov och önskemål som man har.

Många lampor kräver mer eller mindre stark sol som är framme länge, för att ladda upp. Och sedan lyser de ändå endast ett par timmar innan de börjar lysa sämre och sedan helt slockna. Om det är ett sätt som passar så är de ett bra val. Men om man vill ha en lampa med lättare uppladdning och längre tid som den lyser, så ska man noga kontrollera lampans kvalitet före köp.  

Viktigt med placering

För att en solcellslampa ska kunna laddas och fylla sin funktion, är det viktigt att man tänker efter noga vid en placering. Om det är på en mörk plats där det är viktigt att lampan lyser starkt länge så kan det vara ett bättre val med en el- eller batteridriven.  

Fler nyheter