Om du blir utelåst från bilen

21 april 2020
jonas olsson
Om du blir utelåst från bilen

Att bli utelåst från bilen är en vanlig företeelse bland bilförare. Antingen har nyckeln tappats bort eller så har fjärrkontrollen slutat fungera, och givetvis ligger reservnyckeln i handskfacket. Eller så har du kvar nyckeln, men låset kärvar eller har frusit. Då spelar det ingen roll hur mycket du försöker vrida om nyckeln, du får inte upp dörren. Risken är dessutom att du knäcker nyckeln och så står du där med en halv nyckel fastkilad i låset. Då kan det i värsta fall behöva borras och för detta behöver du professionell hjälp.

 

Få upp dörren på egen hand

Att få upp en låst bildörr är svårt och kräver kunskap och finess för att inte skada bilen. Det är viktigt att rätt verktyg och tekniker används så att inte lack och gummilister går sönder. Hur du får upp låset beror sedan på vad som hänt, så det är inte läge att chansa. Då kommer du antagligen spendera resten av dagen i frustration för att låset inte vill ge med sig. Står du på en kraftigt trafikerad väg är det dessutom förenat med livsfara. Här vill du komma iväg så snabbt som möjligt, så det smartaste att göra i detta läge är att ringa en bärgare som kan få upp låset för dig. Behöver du hjälp med Låsöppning i Stenungsund finns det bärgare i närheten som snabbt är på plats.

 

 

Snabbaste lösningen

När du ringer en bärgare så behöver de veta vilket bilmärke och vilken årsmodell bilen har för att förbereda med rätt verktyg. Det tar oftast inte många minuter för en bilmekaniker att få upp låset när de är framme. Om de av någon anledning inte kan få upp låset på plats så bogserar de bilen till närmaste bilverkstad för att lösa problemet. Du bör i värsta fall vara tillbaka i din bil inom några timmar.

Fler nyheter