Pepparrot och pumpservice i Kungsbacka

01 september 2021
william eriksson
Pepparrot och pumpservice i Kungsbacka

Området kring Kungsbacka i Halland har blivit känt för en så smal men smakrik produkt som pepparrot. Pepparroten har fått ett uppsving efter sushins intåg i Sverige eftersom den kallas för den svenska wasabin och den kan definitivt leva upp till den benämningen. Roten har tidigare kallats svensk senap men den har egentligen en unik smak som gör heder åt sig själv. Den används i svensk husmanskost som smaksättare till torsk eller kokt kött, pepparrotskött, och i inläggningar av exempelvis små gurkor. På senare tid har det kommit modernare inslag i det halländska näringslivet genom att man har expertis inom pumpar och pumpservice i Kungsbacka också.

Pepparroten behöver inte så mycket hjälp av pumpar eftersom den är en tålig växt som klarar torka mycket bra, men det finns många andra verksamheter som har behov av att flytta vätskor och gas. Då behövs en bra pump.

Det finns så mycket annat man kan göra med en bra pump

Pumpar gör inte mycket väsen av sig. De finns där och gör sitt jobb, men det jobb som de utför är ofta kärnan i en verksamhet. Moderna pumpar kan flytta alla sorters flytande material, gas eller vätska, och det är därför de finns på fler ställen än man anar.

Allt från mjölk och pulvriserade material till giftiga kemikalier förflyttas från den ena tanken till den andra. Moderna pumpar klarar alla utmaningar och om man behöver hjälp att välja vilken pump man skall använda så finns det företag med expertis inom pumpservice som hjälper till. 

Pumpar arbetar ihärdigt och är gjorda att tåla hård påfrestning, men även en pump kan bli sliten. Därför är det viktigt att det finns företag med kunnande och erfarenhet som kan utföra den regelbundna pumpservice som alla maskiner behöver men som också kan rycka ut om det skulle bli stopp.

Fler nyheter