Prisvärd taxi i Helsingborg

17 februari 2021
william eriksson
Prisvärd taxi i Helsingborg

Vissa resor är viktigare än andra och då gäller det att redan dagen innan förbeställa en taxi. För att taxichauffören ska kunna beräkna restid är det viktigt att man uppger både den adress man ska hämtas och lämnas på och när man vill vara framme. Det kan också vara bra att tala om hur många som ska åka med i bilen och om man ska hämta upp andra passagerare på vägen. 

Ibland händer det tyvärr oförutsedda saker som olyckor eller andra problem som gör att taxin blir försenad. Därför är det viktigt att man också lämnar sitt namn och telefonnummer då man beställer en taxi så att åkaren enkelt kan nå en. Vill man istället bli hämtad vid tåget eller flyget ska man också uppge tåg- eller flightnummer och ankomsttid, för då har man en egen taxichaufför som står och väntar med en skylt då man anländer. 

Ordentligt kvitto med pris, sträcka och tid

Taxi helsingborg och andra pålitliga taxibolag har prislistor publicerade på sin hemsidor. Men det ska också alltid finnas tydliga prisuppgifter uppsatta i och utanpå alla taxibilar. Det är alltid bra att ta reda på vad det kommer att kosta redan innan resan påbörjas, och föraren måste tala om ifall det är fast pris eller kilometerpris som tillämpas. 

Vid lite längre sträckor, eller till och från flygplatsen är det oftast bäst med ett fast pris. Oavsett resa ska man när man betalar få ett ordentligt kvitto där det också står hur lång sträckan var och hur lång tid den tog att köra. 

Det är alltid tryggast att välja ett taxibolag som har varit med ett tag och som väl känner till staden eller området. Då kan man räkna med att man kommer fram i tid och att man inte blir lurad på priset. Men det är också viktigt med bekväma och säkra bilar.

 

Fler nyheter