Proffsigare matlagning med gas i köket

Proffsigare matlagning med gas i köket

Trots att det knappast rör sig om en särskilt ny uppfinning – faktum är att den har funnits längre än sin eldrivna kusin – har allt fler människor under de senaste åren kommit att intressera sig för gasspisen. På grund av dess möjligheter till exakta och omedelbara temperaturförändringar är den till exempel många professionella kockars förstahandsval. Snabbt och enkelt uppnås den temperatur som skänker köttbiten den perfekta stekytan. I kombination med den långa hållbarheten och den relativt sett låga energiförbrukningen gör detta gasspisen till en seriös utmanare till den på marknaden dominerande elspisen.

 

 

Kommunala ledningar går runt hela staden

 

I många svenska städer har gasverken lagts ned, och gasspisarna ersatts med eldrivna varianter. I storstadsområdena är dock inte så fallet, vilket innebär att fastighetsägare, förvaltningar och privatpersoner i Stockholm har möjlighet att enkelt ansluta sig till det kommunala gasnätet. Dessa ledningar går runt hela staden, och ger med andra ord alla som är intresserade möjligheten att på ett smidigt sätt få tillgång till den naturgas de är fyllda med. Installation av gasspisar kan därför vara ett ekonomiskt och smidigt alternativ att överväga för dig som är fastighetsägare och står inför en köksrenovering. Gasservice Stockholm erbjuder försäljning, service och reparation av gasspisar. 

 

Låter dig ta kontroll över värmen

 

Varför ger då gasspisar ett så gott resultat? Jo, värmen kommer helt enkelt direkt i form av en låga, till skillnad från en elektrisk spis som tar en viss tid på sig för att värmas upp. Storleken på lågan kan också lätt justeras och anpassas efter önskemål. Som kock har du därför en helt annan kontroll över värmen på spisen. Dessutom slipper du stå handfallen inför ett eventuellt strömavbrott – då gasspisar inte är beroende av elektricitet har den i och med detta ytterligare en konkurrensfördel som förtjänar att omnämnas vid sidan av perfekta stekresultat och låga driftskostnader.