Regler vid bygge av attefallshus

27 maj 2020
Regler vid bygge av attefallshus

Idag blir attefallshusen allt vanligare och populärare på marknaden. Idag finns så många fina attefallshus att inspireras av och från och med den första mars i år har de utökat storleken man får bygga utan bygglov.

Idag får de vara upp till 30 kvadratmeter utan att man behöver ansöka om ett bygglov, dock finns det undantag och därför är det viktigt att veta vad som gäller för området där du ska bygga. Vad som gäller för ens område kan man dock enkelt ta reda på hos kommunen. 

När man ska bygga ett attefallshus finns en del val att göra, precis som när man bygger ett vanligt hus, skillnaden är att ett attefallshus är i lite mindre format än ett fullstort hus. Först kan man fundera hur man ska bygga det. Man kan dels köpa attefallshusen färdiga. Då fraktas de till platsen, färdigbyggda och inredda med kök och badrum.

Man kan också köpa dem i färdiga modulerna, som man snabbt och enkelt kan bygga ihop själv på några dagar. Attefallshus kan också byggas från lösvirke, vilket tar lite längre tid men kan också spara pengar om man kan göra en del själv. 

 

 

Innan man bestämmer sig för vad man ska välja bör man också fundera på hur man vill att det ska se ut  både in- och utvändigt i och på attefallshuset. Hur många rum behöver du? Ska du ha stora och många fönster eller mindre och små fönster? Vill du kanske ha en altan till huset eller ett sovloft som ger extra sängplatser? Valen är många men att bygga ett attefallshus är ofta väldigt roligt då resultatet brukar bli fint.

Idag finns också mycket inspiration att hitta på nätet och i tidningar. 

När man ska bygga ett attefallshus finns en rad med olika val att göra och en hel del att tänka på. Om du vill läsa in dig lite på ämnet finns en bra sida som heter hus-bloggaren.se, https://hus-bloggaren.se/dessa-regler-galler-om-man-vill-bygga-ett-attefallshus/

Här har de samlat massor av bra information som man kan läsa när man går i tankarna att bygga ett attefallshus. 

Fler nyheter