Relining lagar rör från insidan

13 mars 2022
Lily Hansen
Relining

advertorial

Man kan undra hur sportbilar, vindkraftverk och gamla avloppsrör kan ha något gemensamt, men saken är den att det är samma certifierade produkt som gör att de fungerar. När det gäller avloppen handlar det om en yta som förstärker rör från insidan och gör dem som nya igen.

Men om man ska ta det från början kan man ju undra varför man förstärker rör istället för att byta ut dem. Svaret på det är väldigt enkelt. Att byta ut rör i en fastighet kräver väldigt mycket arbete med att riva och bryta fram rör eftersom de ligger inuti byggnaden. När man väl kommit fram till rören ska de tas bort och sedan måste man köpa nya.

Om man istället lagar de gamla så slipper man byggdamm, puts och betong, och man behöver inte köpa nya rör. Metoden kallas relining eller rörinfodring och är en god investering. Både arbets- och materialkostnad blir betydligt lägre och rören får en livslängd på upp till femtio år. Arbetet utförs med miljön i fokus, då man ständigt arbetar för att på olika sätt minska miljöpåverkan.

 

Relining

 

Man börjar med att inspektera insidan av rören

Om du vill vara ute i god tid, innan rören blir för gamla och innan det uppstår ett läckage eller stopp, kontaktar du ett företag som arbetar med relining och ber om en undersökning av rören. När man kommer ut på plats går det att filma alla dag- och spillvattenrör från insidan. Företaget ser sprickor och slitage och lämnar en offert på arbetet.

Själva arbetet går ut på att man först högtryckstvättar rören med hett vatten för att få bort all smuts och fett. Därefter trycker man in den produkt som lägger sig som en hinna för att skydda och laga rören. Rören får en helt ny och fräsch yta som står väl emot alla påfrestningar.

Fler nyheter