Snygga och effektiva myggarmband

21 januari 2022
Lily Hansen
myggarmband

editorial

Sommaren är en fantastisk tid som vi alla längtar till, men det är också myggornas årstid. Ibland kan mygginvasionen vara så pass stor att det kan vara svårt att ens vistas utomhus. Men även några fåtal myggor kan ställa till problem och göra att det blir svårt att njuta av utomhusvistelsen. Både utomhusmiddagar, barnlekar i trädgården, fisketuren eller dagsturen på vandringsleden kan kännas mindre angenäm på grund av myggor.

Det finns många olika myggmedel som man kan använda sig av för att slippa de små krypen. Men det är lätt att glömma bort att smörja in sig och produkterna doftar heller inte alltid så gott. Den oangenäma doften gör ofta att barn protesterar och inte vill låta sig smörjas in med myggmedel, men vissa barn är också allergiska mot det. Betydligt enklare är att använda sig av ett myggarmband. De myggarmband som finns på marknaden går att justera så att de passar både barn och vuxna. 

 

image

 

Därför tycker myggorna inte om myggarmband

Myggarmband finns i många olika färger som exempelvis vitt, blått, rött och rosa. Det justerbara myggarmbandet kan bäras runt handleden eller fotleden och tål vatten eftersom det är gjort av tåligt silikon. Det gör att man även kan bära det under sommarens alla vattenlekar och det blir en cool och snygg accessoar. Det som gör att myggorna håller sig borta är att myggarmbandet också har en liten kapsel som innehåller naturliga oljor som myggorna inte tycker om. 

Pepparmyntsolja, lavendelolja, malörtsolja och eukalyptusolja är naturliga oljor som för människor doftar gott och fräscht. Men för myggorna har oljorna inte alls en angenäm doft och gör att de håller sig borta, så att man slipper stora och röda kliande myggbett. Myggarmband går att köpa i både fysiska butiker och i butiker på nätet. Att handla myggarmband på nätet är oftast lite billigare och leveransen tar endast någon dag.

Fler nyheter