Spishäll med inbyggd fläkt – en praktisk och stilren lösning

04 september 2023
Maja Bergman Lindberg

editorial

Att välja rätt spis och fläkt vid renovering eller köksbygge är en viktig del av planeringen. En spishäll med inbyggd fläkt kan vara en smart och estetiskt tilltalande lösning. I denna artikel går vi igenom fördelar och nackdelar med en sådan produkt.

Fördelar att se fram emot

En spishäll med inbyggd fläkt har flera praktiska fördelar. För det första sparar den plats på köksbänken, i jämförelse med en traditionell spis och en separat fläkt. Genom att placera fläkten direkt inuti hällen minskar behovet av utrymme och skapar ett mer öppet utseende i köket. En annan fördel är det lättare underhållet. En spishäll med inbyggd fläkt är lättare att rengöra än traditionella modeller med separata fläktar. Färre ytor och skarvar gör det enklare att hålla rent, och en del modeller har en avtagbar fläkt som kan diskas i diskmaskinen. En spishäll med inbyggd fläkt är också energieffektivare än de traditionella modellerna. Fläkten är direkt ansluten till spisplattan, vilket minskar energiförbrukningen samtidigt som den sprider värmen till maten.

spishäll med inbyggd fläkt

Nackdelar att ha i åtanke

Trots de praktiska fördelarna med en spishäll med inbyggd fläkt finns det även några nackdelar. En av dem är priset. En häll med inbyggd fläkt är oftast mer kostsam än att köpa en separat spis och fläkt. Detta kan dock vara en investering som lönar sig i längden, med tanke på bättre energieffektivitet och lägre driftskostnader. En annan nackdel med en spishäll med inbyggd fläkt är att det kan vara svårt att byta ut fläkten om den går sönder. I traditionella modeller är fläkten en separat enhet som kan bytas utan att påverka själva spisplattorna. Med en häll med inbyggd fläkt är fläkten direkt integrerad i hällen, vilket gör det svårare att byta ut om den slutar fungera.

Stilar att välja mellan

En spishäll med inbyggd fläkt finns i många olika stilar, från traditionella till moderna. Det finns också många olika storlekar och modeller, så det finns något för varje kök och behov. Om du vill ha en modern och minimalistisk look i ditt kök, kan du välja en häll med inbyggd fläkt i en svart eller vit finish. Om du gillar en mer traditionell look kan du välja en häll med inbyggd fläkt med en rostfri eller mässingsfinish. Det finns också hällar med inbyggd fläkt som har belysning, vilket gör att du kan laga mat på kvällen utan att behöva tända taklamporna.

Läs mer här: https://koksland.se/vitvaror/flakthallar/

Fler nyheter