Upplev den obeskrivliga relationen till hästen

26 juli 2020
Lily Hansen
Upplev den obeskrivliga relationen till hästen

Bandet mellan häst och ryttare är någonting alldeles särskilt. För alla där ute som någon gång har haft en relation till en häst vet att det inte går att jämföra med någonting annat. Hästen är en trofast och lojal vän med en enorm arbetskapacitet. Det är också ett stort djur som man måste ha stor respekt för. Det är viktigt att inte stressa en häst eller skrämma den. Hästen kan då reagera med att till exempel bitas eller sparkas, och det kan ta riktigt illa. För att lära dig hur du på bästa sätt ska hantera och förhålla dig till hästen på ett etiskt sätt kan det vara bra att ta ridlektioner.  

 

Kommunicera med din häst 

Ridlektioner tar du på en ridskola och där får du lära dig rida, men även allt annat som har med hästen att göra; till exempel hur man ryktar den, rensar hovarna och mockar i stallet. Men fokus är naturligtvis på det roligaste och det man längtar mest efter som hästperson, nämligen att få rida. Att få sitta i sadeln, känna sina ben längs hästens kropp och hur ni förvandlas till ett och samma lag som jobbar tillsammans genom ständig kommunikation, både fysisk och verbal.  

 

 

Hästen gör inte allt jobb 

Det är lätt att tro att det är hästen som gör allt jobb. Du behöver inte ta många ridlektioner för att det snabbt ska gå upp för dig att man snabbt får äta upp en sådan åsikt. Det är tufft och ansträngande att lära sig rida, men med ridlektioner får du i alla fall alla verktyg som finns i verktygslådan för att få ut mest av din ridning. Det kan nog garanteras, att så fort dina storstadsungar får reda på att man kan gå på ridlektioner i Stockholm finns det nog ingen återvändo. Det är bara att ge sig ut i stallet! 

Fler nyheter