Vad är speciellt med flugrullar i Göteborg?

27 april 2021
jonas olsson
Vad är speciellt med flugrullar i Göteborg?

Svaret är till att börja med ganska enkelt. Det är rullar till fiskespön som är till för flugfiske. Jämför du flugrullar med andra typer av rullar kan hitta större skillnader. En flugrulle har specialegenskaper som gör att det går att drilla lättare.

Formen skiljer sig också och så även vilka som är de vanliga materialen. Formen är rund och har i många fall två handtag. Flugrullar är oftast i material som aluminium och kolfiber. Kolfiber är lättare och har många fördelar. Flugrullar i Göteborg, där flugfiske är mer vanligt, kan du hitta mer information om på https://www.flugfiskeshopen.se/sv/flugrullar/.

Skillnad i utväxling

Flugrullar har också i de allra flesta fall en utväxling som kallas 1:1. Det innebär att när du vrider veven ett varv så har du även vridit spolen ett varv. Andra typer av flugrullar finns men dessa tenderar att vara trögare.

Vissa märken har specialiserat sig på flugfiske. Det kan vara en fördel att välja mer välkända märken inom flugfiske. Framförallt om du vill ägna dig mer åt flugfiske. Bra utrustning gör alltid det roligare att fiska.

Är du nybörjare och inte vill lägga så mycket pengar på rullar och spön kan du med fördel prata med ett proffs. I en kunnig fiskebutik kan de sina produkter och hjälper sportfiskare i alla kategorier.

Passar alla flugrullar till olika flugfiskespön?

Nej, det är inte givet att flugrullar i ett märke passar till flugfiskespön av andra märken. Precis som reservdelar till bilar inte passar till alla bilar. Därför är det viktigt att du innan du köper flugrullar till dina flugfiskespön kontrollerar om de passar ihop.

I regel framgår det tydligt. Som nybörjare kan det vara klurigt med olika begrepp och här är det åter bra att prata med proffsen. Då kan du få tips och råd även kring flugor och var du kan börja flugfiska.

Fler nyheter