Var sak har sin tid och plats

11 juni 2020
patrick pettersson
Var sak har sin tid och plats

Har du samlat på dig en större mängd av möbler och saker som du har svårt att göra dig av med? Det talas hela tiden om att rensa och göra plats. Det är trendigt att vara minimalist. Ändå kan vissa tycka att det är svårt att ta avsked och göra sig av med saker, framförallt om det är presenter och arvegods. Vill du prova att leva med färre saker är det en utmärkt idé att testa magasinering. Ett beprövat sätt att göra sig av med saker är att ta det steg för steg. Lägg dem i magasin och testa att leva utan dem i ett par år. Saknar du dem inte är det troligen enklare att sälja dem sedan.

 

Tv-program med flipp eller flopp

Det finns en mängd amerikanska tv-program där personer besöker olika anläggningar med förråd och magasin. Här har tidigare ägare lämnat in saker för magasinering och av olika anledningar övergivit dem. Nu auktioneras hela förråd ut till högstbjudande som antingen kan sälja delar av innehållet och gå med stor vinst eller tvingas slänga allt på tippen och därmed gå med förlust. 

 

 

Att komma till skott

Starta med att kontakta en firma som magasinerar och som även hämtar och fraktar, bär dina saker. Det finns många flyttfirmor som erbjuder båda dessa tjänster och som mer än gärna både packar, flyttar och magasinerar dina saker mot en avgift. Det finns olika typer av magasinering i Uppsala, både kallmagasin och de som har värme. Du kan i vissa magasin gå in och ut och hämta saker medan andra finns otillgängliga och då vanligtvis inte är lika dyra per månad eller år. Vilket som passar dig bäst vet du bäst själv. Kanske ska du flytta ihop på prov och vill ha dina saker i korttidsförvaring och du vill hellre magasinera än slänga och sälja.

Fler nyheter