Värmepump i Stockholm

08 oktober 2020
william eriksson
Värmepump i Stockholm

Hur bra koll har du på din uppvärmning? Är du trött på att gå och betala galna elräkningar? Du behöver inte undra, där finns sätt att få ner på räkningarna. Dessutom är det miljövänligt, mer om det läser du här.

 

Den snälla uppvärmningen

Att välja värmepump är inte bara snällt mot miljön, det är även snällt mot plånboken. När du använder dig av värmepump som uppvärmning använder den sig av naturliga energier att göra till värme. Den använder sig av lagrad energi som finns överallt omkring oss. 

Dessutom kostar det inte alls lika mycket som det gör med annan typ av el. 

 

Det finns en sak man måste tänka på när man väljer att installera en värmepump. Det är att inte ställa den för nära ett sovrum, kontor eller annat rum ni vill ha det tyst i. Utanför där värmepumpen sitter är aggregatet, och det kan väsnas en hel del. Kanske inget man vill sova till, så tänk igenom placering noga. Den stå bra till att den värmer upp alla rummen den tänkt som den ska. Detta är inget ni behöver veta själv utan kan få hjälp och råd av en som är kunnig inom värmepumpar. 

 

 

Vad ska ni välja?

Det finns 3 olika typer av luftvärmepumpar. Luft-vatten-värmepump, luft-luft-värmepump och frånluftsvärmepump. Det är inte lätt att veta vad man ska välja av dessa, framförallt om man inte är insatt. Därav borde ni kontakta någon som kan det och kan hjälpa er att få just det som passar bäst utifrån ert boende. 

De olika värmepumparna passar olika bra beroende på hur ditt boende är upplagt. 

Där finns flera olika företag som håller på med värmepump stockholm att ta hjälp av. Att även tänka på är att en värmepump håller värmen ned till -20 grader. Bor ni norröver behöver ni i regel något mer för de kalla perioderna. 

Fler nyheter