Müsli utan socker kan hjälpa på vägen till en hälsosammare livsstil

24 november 2021
Cecilia Olsson
Müsli utan socker kan hjälpa på vägen till en hälsosammare livsstil

advertorial

Att ta hand om sin kropp är väldigt viktigt för att man ska kunna hålla sig stark och frisk. Det är ingen nyhet, men det kan fortfarande vara svårt att uppnå. Det finns så mycket man kan äta och dricka som är jättegott, men som inte är bra för kroppen. Det är därför viktigt att man försöker minimera intaget av dessa produkter så mycket som möjligt och istället hitta andra alternativ.

Hitta det som kan bli en hållbar lösning

Vi är alla olika och det som fungerar för en person kanske inte gör det för en annan. Vissa måste få en rivstart och sluta tvärt med allt onyttigt, medans andra behöver trappa ner sakta men säkert. Det finns även de som kan fortsätta sitt intag av ”onyttigheter” lite då och då utan att det leder till att de faller tillbaka i gamla vanor. Andra måste hålla sig helt borta från produkterna de tagit avstånd från för att inte riskera att falla tillbaka i gamla mönster. Det kan krävas att man testar sig fram för att kunna ta reda på vad som är bäst för en själv.

image

Sök upp goda alternativ 

Något som verkligen kan underlätta när man ska sluta med exempelvis socker är att hitta andra alternativ till produkterna. Ett företag som inriktat sig på att just erbjuda sockerfria alternativ till produkter som i regel innehåller tillsatt socker är EASIS. EASIS vill göra det enkelt för människor att välja produkter utan tillsatt socker, oavsett om det handlar om godis, glass, drycker eller frukostprodukter.

EASIS har till exempel en müsli utan socker som är en delvis rostad müsli med råg, havre, korn och majs. Den smakar krispigt gott och är fullpackad med kostfibrer och fullkorn. Denna müsli kan vara till god hjälp när man vill få en riktigt bra start på dagen.

Fler nyheter